Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Sporten tijdens zwangerschap bevordert hersenontwikkeling baby

Zwangere vrouwen die drie keer per week twintig minuten intensief bewegen bevorderen de hersenontwikkeling van hun baby’s. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit van Montreal zondagavond op het jaarlijkse congres voor neurowetenschappers in San Diego. Ze claimen dat nu voor het eerst het effect van beweging op het babybrein is gemeten bij een testgroep en vergeleken met een controlegroep.

De onderzoekers wezen vrouwen die twaalf weken zwanger waren willekeurig toe aan een sportgroep of een groep die bij wijze van spreken op de bank bleef zitten. Vrouwen in de eerste groep moesten ten minste drie keer per week zodanig bewegen, dat ze na twintig minuten even buiten adem waren. De tweede groep zwangeren bewoog niet.

Elektroden

Acht tot twaalf dagen na de bevalling werd de hersenactiviteit van de baby’s gemeten. De onderzoekers plakten 124 elektroden op elk pasgeboren hoofd en wachtten tot het kind op de schoot van zijn moeder in slaap viel. Vervolgens meetten ze hoe het brein op nieuwe geluiden, die steeds herhaald werden, reageerde.

Baby’s wiens moeder gesport had, bleken over een meer volwassen hersenactiviteit te beschikken. Dit duidt er waarschijnlijk op dat hun hersenen zich sneller hebben ontwikkeld.De onderzoekers denken dat deze voorsprong de rest van hun leven voordeel zou kunnen hebben.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg