Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Symposium Borstvoeding zorgt voor één lijn

Tijdens de Wereld Borstvoedings Week organiseerde de Werkgroep Promotie Borstvoeding regio ’s-Hertogenbosch (o.a. IVT kraamzorg) het symposium ‘Borstvoeding, samen beter!’ in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ruim 270 professionals die begeleiding en ondersteuning van borstvoeding geven (o.a. alle kraamverzorgenden van IVT), maakten op 4 en 8 oktober jl. kennis met de nieuwe landelijke richtlijn borstvoeding. De workshops lichtten verschillende aspecten van het borstvoedingsbeleid uit. Een mooi moment voor de professionals uit de keten om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Multidisciplinaire richtlijn borstvoeding

De nieuwe multidisciplinaire richtlijn Borstvoeding doet praktische aanbevelingen om vrouwen uniform te adviseren bij borstvoeding en eventuele problemen hierbij. Bij de begeleiding en ondersteuning van borstvoeding zijn veel verschillende zorgaanbieders betrokken zoals verloskundigen, huisartsen en kraamverzorgenden. Gebleken is dat zorgverleners tegenstrijdige informatie en ondersteuning bieden. Dit leidt tot verwarring, minder zelfvertrouwen en uiteindelijk tot verschillen in succespercentages en belevingen van de borstvoedingsperiode onder moeders.

Meer informatie leest u in het document multidisciplinaire richtlijn borstvoeding.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg