Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk

Ik ben Kim de Gouw en ik ben moeder van 3 jongens. Sinds juni 2013 ben ik contactpersoon bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN). De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) wil (aanstaande) ouders ondersteunen door het geven van wetenschappelijk gefundeerde, consistente informatie over borstvoeding, het helpen oplossen van mogelijke problemen en het tot stand brengen van onderling contact met andere voedende moeders. Dit doet de VBN telefonisch, digitaal per mail en via diverse fora, 14 informatiebrochures en het organiseren van bijeenkomsten (informatiebijeenkomsten voor zwangeren en bijeenkomsten voor voedende moeders). De VBN heeft landelijk ongeveer 200 medewerkers. Al deze medewerkers hebben zelf ervaring met een kindje aan de borst (minimaal 6 maanden aansluitend) en hebben de interne opleiding bij de VBN gevolgd. Deze opleiding duurt 1 tot 1,5 jaar en bestaat uit 4 scholingsdagen, theoretische kennis aan de hand van 9 probleemstellingen en een afsluitende casus, 2 digitale stages en 3 “live” stages. Daarnaast volgen de medewerkers 3 keer per jaar bijscholing. De kracht van de VBN is de ervaringsdeskundigheid van de medewerkers en alles wat de medewerkers doen gebeurt op vrijwillige basis.

Ik organiseer maandelijks informatiebijeenkomsten voor zwangeren. Tijdens deze bijeenkomsten wordt onder andere verteld hoe borstvoeding werkt, welke problemen er kunnen zijn en hoe deze op te lossen zijn en de combinatie van borstvoeding en een baan. Daarnaast organiseer ik maandelijks een bijeenkomst voor voedende moeders. Deze bijeenkomsten hebben behalve een informatief ook een sociaal karakter. Hier kunnen moeders elkaar ontmoeten en ervaringen en tips delen.

In de regio zijn verschillende contactpersonen van de VBN actief. Onder andere in Oss, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Sint Oedenrode en Elshout. U kunt de contactgegevens van de contactpersonen vinden via de website www.borstvoedingnatuurlijk.nl 

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je alle informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier onze brochures "Informatie rondom de zwangerschap" en "Cursussen"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg