Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Voorlichting RIVM over trillingen tijdens de zwangerschap

Aan de toolkit ‘Kinderwens, zwangerschap en werk’ is het informatieblad ‘Trillingen als je zwanger bent’ toegevoegd. Hierin wordt informatie gegeven over de eventuele negatieve gevolgen van (niet) hoorbare of voelbare trillingen tijdens de zwangerschap. Dat meldt de beroepsorganisatie van verloskundigen KNOV.

Hierbij moet worden gedacht aan hard geluid of mechanische trillingen, zoals bij het besturen van vrachtwagens, tractoren en streekbussen. Ultrasonore geluidstrillingen (met frequenties boven die van hoorbaar geluid) komen onder andere voor bij schoonmaakmachines en medische apparatuur. Trillingen kunnen riskant zijn tijdens een zwangerschap, omdat banden, gewrichten en spieren dan minder belasting kunnen verdragen. Verder kan er schade ontstaan aan de placenta, die zelfs kan loslaten. In ernstige gevallen kan het leiden tot vroeggeboorte.

De toolkit ‘Kinderwens, zwangerschap en werk’ is in opdracht van het ministerie van SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) ontwikkeld en staat op de website van het RIVM. De toolkit bevat verder informatie over de invloed van onder meer schadelijke stoffen, fysieke en psychosociale belasting en arbeidsrisico’s tijdens de zwangerschap en de periode die daaraan vooraf gaat. Ook is er een informatiekompas voor professionals die willen weten waar of bij wie men terecht kan voor meer informatie.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg