Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Warmte verlicht pijn bij baby’s

Een baby warm houden tijdens het geven van een injectie, verlicht pijn beter dan de technieken die artsen nu toepassen. Dit blijkt uit een onderzoek van de University of Chicago.

De onderzoekers vergeleken warmte met twee traditionele methoden om baby’s te kalmeren, namelijk suiker en een speen. In een experiment werden 47 gezonde baby’s in drie groepen verdeeld. De eerste groep werd voorafgaand aan een vaccinatie opgewarmd in een speciaal daarvoor ontworpen apparaat. De andere baby’s kregen suiker of mochten op een speen zuigen.

​Huilen en hartslag

Vervolgens keken de onderzoekers hoe de baby’s op de injectie reageerden. Hun gehuil, grimassen en hartslag werden geregistreerd. De ‘verwarmde’ baby’s stopten eerder met huilen en grimassen dan de anderen. Bijna een kwart huilde helemaal niet, terwijl de baby’s die suiker hadden gekregen wel allemaal huilden. In alle drie de groepen versnelde de hartslag na de injectie en daalde deze vervolgens ongeveer even snel.

Warmte effectief

“Warmte vermindert het huilen en grimassen tijdens een pijnlijke behandeling. Blootstelling aan warmte is bij pasgeborenen net zo effectief en misschien wel effectiever dan de pijnstillende werking van suiker en ergens op zuigen”, aldus de onderzoekers.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg