Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Wereld Borstvoeding Week 2017

Van 2 tot en met 8 oktober 2017 is de Wereld Borstvoeding Week (WBW). Dit jaar is het thema ‘Samen sterk voor borstvoeding’. Jaarlijks wordt de Wereld Borstvoeding Week (WBW) geïnitieerd door de World Alliance for Breastfeeding Action en wordt een wisselend, internationaal thema gekozen.

In 2016 maakte de Wereld Alliantie voor Borstvoeding Actie (WABA) een begin met een traject van vijftien jaar rond de duurzame ontwikkelingsdoelen, door elk van deze doelstellingen te koppelen aan borstvoeding.

Duurzame ontwikkeling is niet te bereiken zonder samenwerking op allerlei niveaus. De 25ste editie van de Wereld Borstvoeding Week gaat dan ook over samenwerken voor een gemeenschappelijk doel: ‘Samen sterk voor borstvoeding’. Een prachtig thema waar ieder rondom borstvoeding aansluiting bij kan vinden: samenwerking in de vorm van moeders die elkaar steunen, samenwerking in het persoonlijk netwerk van de moeder (partner, familie en vrienden), samenwerking tussen zorgverleners binnen een organisatie, samenwerking over de muren van zorginstellingen heen, samenwerking tussen vrijwilligers en zorgverleners, samenwerking tussen borstvoedingorganisaties, en samenwerking om politieke en maatschappelijke doelen te behalen.

#WBW2017 roept pleitbezorgers en activisten, besluitvormers en alle anderen die betrokken zijn bij borstvoeding op om nieuwe en doelgerichte vormen van samenwerking te starten. Laten we politieke steun, media-aandacht en betrokkenheid van jonge mensen bevorderen en ons netwerk van voorvechters uitbreiden. Alleen zo kunnen we ons inzetten voor nieuwe generaties en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen tegen 2030 bereiken.

Borstvoedingcertificaat

Omdat IVT kraamzorg een borstvoeding gecertificeerde kraamzorgorganisatie is, staat borstvoeding bij ons hoog in het vaandel. Het verkrijgen van het borstvoedingscertificaat wil zeggen dat al onze kraamverzorgenden werken volgens internationaal opgestelde richtlijnen en criteria. De hele maand oktober staat onze Social Media in het teken van Borstvoeding, dus houd ze goed in de gaten!

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg