Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zorginstituut Nederland vindt kraamzorg in basispakket horen

Houd kraamzorg in het basispakket, maar bekijk per vrouw welke invulling eraan gegeven wordt en hoeveel uur daarvoor nodig zijn. Dat staat in het concept-advies van Zorginstituut Nederland over de kraamzorg.

Bepaalde gezinnen kunnen met minder kraamzorg toe, en moeten dan ook minder krijgen. Maar waar nodig moeten gezinnen een maximale inzet kunnen krijgen van de kraamverzorgende, vindt Zorginstituut Nederland.

Nu nog krijgen kraamvrouwen 24, 49 of tachtig uur kraamzorg aangeboden, afhankelijk van hun situatie. In de meeste gevallen wordt 49 uur aangeboden. Het zorginstituut wil dat de beroepsgroep het indicatieprotocol aanpast, zodat specifieker per gezin gekeken kan worden wat de behoeften zijn.

Als blijkt dat de 49 uur in de praktijk te veel zijn, moet de kraamzorg makkelijker voortijdig gestopt kunnen worden. En als er meer kraamzorg nodig is, moet dat makkelijk gegeven worden.

Basispakket

Na een oproep van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) aan burgers om mee te denken over wat al dan niet in het basispakket zou moeten zitten, werd veelvuldig geopperd om kraamzorg eruit te halen. Dat vindt Zorginstituut Nederland geen goed idee.

”Kraamzorg helpt ouders op weg zelfstandig voor hun kind te zorgen, kraamzorg helpt bij het voorkomen van wiegendood, bij tot stand brengen van geslaagde borstvoeding en bij het signaleren van gezondheidsrisico’s”, staat in het concept-advies.

Daarnaast wordt gewezen op het solidariteitsprincipe waarvan wordt uitgegaan bij de verplichte basisverzekering. De risico’s worden daarbij door iedereen gezamenlijk gedragen, ongeacht het individuele gebruik ervan.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg