Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwanger in de zomer

Het voorjaar en de zomer zijn dé seizoenen waarin jij trots je buik aan de buitenwereld kunt showen. Maar zwanger zijn in de zomer kent ook minder leuke kanten: gierende hormonen in combinatie met een dikke buik, volop warmte en vocht in de benen. Maar geen paniek! Met een aantal nuttige tips kun jij in de zomer volop genieten van je zwangerschap.

Drinken, drinken

Juist tijdens de warme dagen is het heel belangrijk om voldoende te drinken. Drink voordat je dorst krijgt. Tegen de tijd dat je dorstmechanisme in werking treedt, heb je ongeveer twee procent van je lichaamsgewicht in water verloren. De beste manier om te controleren of je lichaam voldoende vocht heeft, is naar je urine kijken. Donkergele urine is zeer zeker een teken dat je te weinig vocht hebt. Drink veel water en zorg ervoor dat je urine lichtgeel van kleur wordt. Het is beter om vaker kleine beetjes te drinken dan in één keer een grote hoeveelheid. Dat stimuleert immers het urineren en een groter verlies van vloeistof.

Vermijd de middagzon

De bekende regel: vermijd de zon tussen twaalf en drie. Dit geldt natuurlijk voor iedereen, maar zeker voor zwangere vrouwen. Ook klusjes in huis of in de tuin kun je het beste niet tussen twaalf en drie doen. Ga je de zon in? Smeer je dan goed in met een anti-zonnebrandcrème.

Lekker luchtig

Voor zwangere vrouwen heb je tegenwoordig de leukste jurkjes en broeken. Draag bij voorkeur katoenen jurkjes of linnen broeken. Kies bovendien voor lichte kleuren.

Frisse duik

Koel zomers af in het water. In het water kun je heerlijk ontspannen. Door de gewichtloosheid in het water heb je minder last van je dikke buik. Bovendien bevordert zwemmen de bloedcirculatie en spierfuncties en ontlast het spiergroepen en gewrichten.

Rust

Je lichaam heeft tijdens je zwangerschap veel rust nodig. Probeer aan de vermoeidheid toe te geven. Voel je je niet schuldig als je overdag twee uurtjes slaapt. Je hebt die rust hard nodig om straks (met de bevalling) voldoende energie te hebben.

Nachtrust

Door de broeierige warmte hebben veel mensen vaak moeite om in slaap te komen. Helemaal wanneer je ook nog eens een dikke buik hebt. Houd alle ramen in huis midden op de dag dicht. Doe de ramen open als de buitentemperatuur lager is dan de temperatuur binnen. ’s Nachts kun het slaapkamerraam openlaten, maar zorg wel voor een hor. Anders houden de muggen je wakker.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg