Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwangerschap is besmettelijk op het werk

Vrouwen die zwanger worden, steken hun collega’s aan. Binnen een jaar nadat een vrouw op een afdeling een kind heeft gekregen, verdubbelt de kans dat haar collega’s zwanger worden. Dat ontdekten onderzoekers van de Universität Bamberg (Duitsland) na onderzoek van 42.394 vrouwen in 7.560 bedrijven.

Volgens de onderzoekers komt dat vooral door de ‘sociale interactie’ tussen de vrouwen. Die krijgen door de verhalen van de aanstaande moeder zelfvertrouwen om het zelf ook te proberen. Voor werkgevers is dat niet altijd even plezierig: er ontstaat soms een kettingreactie van zwangerschappen, waardoor hele afdelingen betaald met verlof gaan.

Het onderzoek staat in het vakblad PlosOne.

 

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg