Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwangerschapssuiker vergroot kans ADHD

Zwangerschapsdiabetes bij de moeder en een lage sociaal economische status(SES) lijkt de kans op ADHD bij 6-jarigen te verveertienvoudigen. Tot die conclusie komen Amerikaanse onderzoekers.

Het onderzoeksteam, afkomstig van Queens College en Mount Sinai School of Medicine, bestudeerde 212 kinderen op 3- en 6-jarige leeftijd. Bij de helft van hen was sprake van diabetes tijdens de zwangerschap, een lage SES of beiden. Zowel de diabetes als de economische status verdubbelde de kans op ADHD, het risico nam echter enorm toe als er sprake was van beide risicofactoren tot 14 keer.

Risico
“Voor zover wij weten is het voor het eerst dat onderzoekers kijken naar het gezamenlijke effect van zwangerschapsdiabetes en een lage SES.”, vertelt onderzoeker Yoko Nomura. “Onze resultaten laten zien dat kinderen in deze groep een veel groter risico lopen op het ontwikkelen van ADHD of andere gedragsproblemen.”

Erfelijk
ADHD is een deels erfelijke stoornis. Volgens de onderzoekers is het daarom van belang dat mensen meer aandacht besteden aan de niet-genetische factoren die bijdragen aan het ontstaan. Voeding en psychologische begeleiding kunnen het risico beperken, zowel tijdens de zwangerschap als in de kindertijd.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Gemert!
Lees meer
Samen
Samenwerkingen
Om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit kraamzorg en continuïteit van zorg, staat een goede samenwerking tussen IVT kraamzorg en andere zorgverleners binnen de geboortezorg voorop.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van IVT Kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden en 'papa' blogger allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg