Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zwangerschapsverlof voor moeder couveusekind verruimd

Er komt een ruimere regeling van het zwangerschapsverlof voor moeders met couveusekinderen. Het verlof wordt opgeschort zolang de baby in de couveuse verblijft, en hervat zodra de baby uit het ziekenhuis wordt ontslagen.

Dat heeft het kabinet vandaag besloten. Er komen bovendien regels voor partners van moeders die tijdens of kort na een bevalling komen te overlijden. Het restant van hun zwangerschapsverlof kan voortaan worden overgedragen op de partner.

Dit moet ertoe leiden dat baby’s de eerste weken op de zorg van een ouder kunnen rekenen. Veel werkgevers stellen zich in zo’n geval soepel op, maar er zijn gevallen bekend waarbij de partner het tegoed aan vakantiedagen moest aanspreken of weer snel aan de slag moest.

Vaders krijgen voortaan sowieso het recht op drie dagen extra onbetaald verlof, in aanvulling op de bestaande twee dagen kraamverlof. Werkgevers mogen dat niet weigeren.

Er komen ook ruimere regels voor mantelzorgers. Nu bestaat het recht op verlof bij zorg voor een zieke partner, kind of ouder. Voortaan is het ook van toepassing op de zorg voor een vriend of bekende.

Steeds meer zorgtaken

De wet wordt veranderd omdat mensen steeds meer zorgtaken op zich nemen. Daardoor wordt het combineren van werk en zorg lastiger. Dat leidt er volgens het kabinet toe dat te veel mensen minder gaan werken. Vooral goede afspraken binnen het gezin en op de werkvloer moeten de combinatie van werk en zorg mogelijk maken, zegt het kabinet.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg