Menu
Inschrijven doe je hier
Bel ons 24/7073-631 23 42
Inschrijven doe je hier

Zware bevalling ook heftig voor mannen

Een flink aantal mannen gaat een moeizame geboorte van hun kind niet in de koude kleren zitten. Onderzoekers van de universiteit van Oxford constateren dat een aantal kersverse vaders met posttraumatische stressstoornis worden gediagnosticeerd, aldus The Daily Mail.

Ptss, een bekende aandoening bij soldaten die uit oorlogsgebieden terugkeren, komt in dit geval vaak voort uit de angst vrouwlief of kind te verliezen tijdens de bevalling en door de onzekerheid en machteloosheid die daarmee gepaard gaat. Ook het zien van grote hoeveelheden bloed doet de mannen geen goed.

In een geval was een vader zeven jaar lang niet in staat om te werken omdat zijn vrouw de bevalling maar tenauwernood overleefde en zijn kind naar de Intensive Care moest. Een ander werd suïcidaal nadat hij steeds flashbacks kreeg van zijn hevig bloedende vrouw.

Volgens onderzoekster Marian Knight moeten “vrouwen veel zorg krijgen bij de bevalling, maar moeten we ook aan de mannen denken”.

Hartje logo IVT Kraamzorg

Beleef kraamzorg van IVT

Informatie
Brochures rondom zwangerschap
Wil je informatie rondom onze kraamzorg in één document? Download hier "Informatie rondom de zwangerschap", "Cursussen" en "Tips bij je eerste uren thuis met je baby"!
Download brochures
Vacatures
Werken in de kraamzorg!
Ben jij onze nieuwe collega?! IVT is per direct op zoek naar enthousiaste en deskundige kraamverzorgenden in de omgeving van 's-Hertogenbosch, Oss en Boekel!
Lees meer
Samen
Online Community
Ben je zwanger? Of pas bevallen? Dan heeft de geboortezorgketen vsv@verlosdenbosch een online community voor jou opgezet! Hier kun je vragen stellen aan professionals, ervaringen uitwisselen en steun vinden bij elkaar.
Lees meer
Nieuws
Actueel nieuws
Op de hoogte blijven van het Corona nieuws en andere ontwikkelingen van IVT kraamzorg? Klik hier om naar ons nieuwsoverzicht te gaan.
Nieuwsoverzicht
Blog
Kraamzorg Blog
Benieuwd naar wat onze kraamverzorgenden allemaal meemaken? Lees hun ervaringen in onze blog!
Lees meer
Ervaringen
Ervaringen
Beleef kraamzorg van IVT! Lees hier hoe ouders de kraamzorg bij IVT kraamzorg hebben ervaren! Wil je ook jouw ervaring delen, laat het ons dan weten!
Lees meer
Hartje logo IVT Kraamzorg
Biedt IVT ook kraamzorg in mijn regio? Check het hier:
Werkgebied IVT Kraamzorg